Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata

Karamelli çikolata, gençten yaşlıya birçok insanın damak tadına hitap eden eşsiz bir lezzettir. Hazır olarak satın alıp tüketebileceğiniz gibi, aynı zamanda kolay, pratik ve hızlı bir şekilde evde de hazırlayabilirsiniz. Aşağıda, evde karamelli çikolata nasıl hazırlanır, adım adım ele alınmıştır.

Karamelli Çikolata Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram elle parçalanmış kakaolu kek parçacıkları

Karameli İçin

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Bir paket krema

Üzeri İçin

  • 150 gram sütlü çikolata
  • 150 gram bitter çikolata
  • İsteğe göre ezilmiş fındık içi, fıstık içi veya hazır pasta süsleri

Karamelli Çikolata Nasıl Yapılır?

Karamelli çikolata hazırlamak için öncelikle, dibi tutmaması ve yanmaması için yapışmaz bir tavaya bir buçuk bardak şeker ilave edilerek orta ateşte, toz şeker iyice karamel rengini alana kadar eritilir. İyice karamel rengini alan şekerin üzerine sıkılmış yarım limon suyu ilave edilip karıştırıldıktan sonra bir paket krema ilave edilerek hızlı hızlı karıştırılır. İyice karışan karışım ocaktan alınarak serin bir yere bırakılır ve karışımın sertleşmesi beklenir.

Daha sonra bitter çikolata alınarak yapışmaz tavaya bırakılır. Üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek iyice eritilir. Eritilen karışım ocaktan alınarak, daha önceden ufalanmış kakaolu kek parçalarının üzerine bir kabın içerisinde boşaltılır. Bu karışıma son olarak krema eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışımdan bir miktar alınarak ortalama bir ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır. Her bir beze bir parça alüminyum folyo üzerine dikdörtgen olacak şekilde ortalama bir kalınlıkta açılır. Hazırlanan karamelden parça parça koparılarak ellerle rulo şeklinde yuvarlanır. Dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Çatlaklar meydana gelirse ellerle bu çatlaklar kapatılmaya çalışılır. Bütün bezelere bu işlem tek tek uygulanır. Daha sonra buzdolabına bırakılarak donması beklenir.

Son olarak, sütlü çikolata ve bitter çikolata küçük bir tava içerisinde eritilir. Hazırlanan karamelli çikolatalar eritilen çikolatalara batırılıp her bir tarafına sürülür ve yağlı kâğıt serili tepsi üzerine dizilir. Çikolata donunca üzerine isteğe göre bir miktar ezilmiş fındık içi, pasta süsü veya fıstık içi serpilir. Daha sonra servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri