Karamelli Mısır Karamelli mısır, farklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Geleneksel haşlanmış mısır, közde mısır veya patlamış mısırdan sıkıldıysanız, karamelli mısırı denemenizi tavsiye ederiz. Bugün, sizlerle enfes karamelli mısır tarifini paylaşacağız. Hadi bu lezzetli tarifi hazırlamaya başlayalım. Karamelli Mısır İçin Gerekli Malzemeler
Karamelli Çikolata Sos İçin
Karamelli Mısır Nasıl Yapılır? Öncelikle, bitter çikolatayı küçük parçalara doğrayın. Daha sonra küçük bir kap içinde kaynama noktasına gelene dek ısıtın. İnce tabanlı teflon bir tencereyi ocağa koyun ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Isınmış olan tencereye toz şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra tencereye biraz daha toz şeker ekleyin. Ara sıra karıştırarak tüm toz şekerlerin karamel rengini alana kadar bu işlemi sürdürün. Şeker istenilen renge ulaştıktan sonra üzerine kremayı ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Bu karışımı tam bir dakika kadar pişirin. Karameli ocaktan almadan önce, içine bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ocaktan aldığınız çikolatalı karamelin içine tereyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Mısırları yağlı kâğıt serilmiş geniş bir tepsi içine alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz çikolatalı karameli dökün ve spatula kullanarak iyice karıştırın. Tüm mısırlar çikolatalı karamelle iyice kaplandıktan sonra düzeltin ve soğuması için kenara alın. İsterseniz hemen servis edin, isterseniz de poşetleyip daha sonra tüketin. Seçim sizin. Afiyet Olsun. |