Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Yaş Pasta

Karamelli yaş pasta, lezzeti ve şık sunumu ile misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçimdir. Yapımı oldukça basit olan bu pasta, kısa sürede hazırlanabilir ve fazla malzeme gerektirmez. Misafirlerinizi ağırlarken fazla zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, karamelli yaş pasta tam size göre.

Pandispanya Keki için Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Kreması için Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket beyaz krem şanti

Karamel Sosu için Malzemeler

  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Ara Katlar için Malzemeler

  • Muz

Keki Islatmak için Malzemeler

  • 1 su bardağı süt

Karamelli Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Pasta tarifine ilk olarak pandispanya kekini hazırlayarak başlayınız. Yumurtaları ve pudra şekerini iyice çırpınız, ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yavaşça karıştırarak pandispanya kek hamurunu hazırlayınız. Hazırladığınız kek hamurunu iki ayrı kalıba dökünüz. Bunun için iki adet kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayıp, hafifçe un serpin. Yağladığınız kalıplara pandispanya hamurunu paylaştırıp dökünüz. Kalıpları tezgâhın üzerine hafifçe vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayınız. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız. Pandispanya kek pişince fırından alınız. Pişip pişmediğini anlamak için fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkararak soğuması için bir yere koyunuz. Soğuyunca pandispanyaları ortadan ikiye eşit ve düzgün bir biçimde keserek hazırlayınız. Böylece dört eşit pandispanya keki elde edeceksiniz ve pastanız dört katlı olacaktır.

Kremanın Hazırlanışı

Kremayı hazırlamak için tencereye nişasta, süt, un ve toz şekeri koyarak karıştırınız ve koyu kıvama gelinceye kadar pişiriniz. Pişen kremanın içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırınız.

Karamel Sosunun Hazırlanışı

Karamel sosu hazırlamak için derin bir tavaya toz şekeri koyarak eriyip kahverengi oluncaya kadar pişiriniz. Daha sonra üzerine su dökünüz. Bu aşamada şeker taş gibi sertleşecektir, panik yapmayınız. Ayrı bir kâsede nişasta ile suyu karıştırarak üzerine dökünüz ve 5 dakika kadar karıştırarak akışkan bir kıvama gelmesini sağlayınız. Karamel sosunuz hazır hale gelecektir.

Pastanın Hazırlanışı

Pastayı hazırlamak için düz bir pasta tabağına bir adet pandispanya koyarak üzerini 5-6 yemek kaşığı soğuk süt ile ıslatınız. Üzerine kremayı döküp eşit bir şekilde yayınız. Muz dilimlerini yerleştirerek karamel sosunu muzların üzerine serpiştiriniz. Aynı işlemi ikinci pandispanya için de uygulayınız. Süt ile ıslatıp, krema, muz ve karamel sos ekleyerek pastayı hazırlayınız. Bütün malzemeleri iyi ayarlayınız ki her kata eşit şekilde yetsin. Bu şekilde buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendiriniz. Kalan kremayı pasta dinlendikten sonra üstüne ve kenarlarına sürünüz. Üzerine karamel sos gezdirip dilediğiniz gibi şekil vererek süsleyiniz. Pastanız hazır hale gelmiştir.

Sonuç

Karamelli yaş pasta, hem lezzeti hem de şık sunumu ile özel günlerinizde ve misafirlerinizi ağırlarken tercih edebileceğiniz bir tatlıdır. Tarifi adım adım uygulayarak, kısa sürede harika bir pasta hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri