Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek, Üzıeri karamelize edilmiş nefis elma dilimleri ile kaplı bir keke kimse hayır diyemez. Pişerken evin içine yayılan o nefis koku ise muhteşemdir. Okuldan gelen çocuklarınıza atıştırmalık bir öğün olarak sunabileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir elmalı kek yapmak için kolları sıvayalım.

Karamelli Elmalı Kek için gerekli malzemeler
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya aroması
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Karamelize Sos için
  • 1 çay ardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su
Karamelli Elmalı Kekin nasıl yapılır?

Karamel malzemesini hazırlamak için toz şekeri ve suyu teflon bir tencereye alıp önce kısık ateşte sonra harlı ateşte karamel rengine dönene kadar pişiriyoruz. Tabi ki sık, sık karıştırarak. Karamelize oluş şeker karışımını 24 cm'lik bir kek kalıbına dökelim. Elmaları kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde çok kalın olmayacak biçimde dilimleyelim, toz şeker ve birkaç damla limon suyu ile elmaları karıştıralım. Üzerleri toz şeker tanecikleri ile kaplı olan elmaları karamelize karışımın üzerine elma dilimlerinin köşeleri birbirlerinin üzerine gelecek şekilde düzgünce yerleştirelim.

Şimdi kek hamurumuzu yapmaya geçelim. Oda sıcaklığına gelmiş yumurtayı, toz şekerle, şeker pütürcükleri kalmayana değin güzelce çırpalım. Sıvıyağ ve sütümüzü de ilave ettikten sonra bir süre daha çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu ve vanilya karışımını bir elekten geçirerek sıvı karşıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Boza kıvamıa olması gerekiyor yani akışkan bir hamur olacak un az gelirse 1 kaşık daha ekleyebilirisiniz. Hazırladığımız kek karışımını karamel dökülmüş ve elmaların dizilmiş olduğu kek kalıbına yayalım. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış sıcak fırına kekimizi atalım. İlk yarım saat kesinlikle açmadan pişirmeye devam edelim. Kürdan kontrolü yaptığımızda eğer kek kürdana bulaşmıyorsa fırından çıkarma zamanı gelmiş demektir. Fırından çıkan keki hangi servis tabağını kullanacaksak ters çevirerek üzerine nemli bir bez kapatalım. Zaten bir süre sonra kek kendini servis tabağına bırakacaktır. İyice soğuduktan sonra bir elek yardımı ile üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.

Ellerinize sağlık afiyet olsun.

Karamelli Elmalı Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri