Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek

Karamelli elmalı kek, üzeri karamelize edilmiş nefis elma dilimleri ile kaplı bir keke kimse hayır diyemez. Pişerken evin içine yayılan o nefis koku ise muhteşemdir. Okuldan gelen çocuklarınıza atıştırmalık bir öğün olarak sunabileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir elmalı kek yapmak için kolları sıvayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya aroması
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Karamelize Sos İçin

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su

Karamelli Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Karamel malzemesini hazırlamak için toz şekeri ve suyu teflon bir tencereye alıp önce kısık ateşte sonra harlı ateşte karamel rengine dönene kadar pişiriyoruz. Tabii ki sık sık karıştırarak. Karamelize olmuş şeker karışımını 24 cm'lik bir kek kalıbına dökelim. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde çok kalın olmayacak biçimde dilimleyelim, toz şeker ve birkaç damla limon suyu ile elmaların karıştıralım. Üzerleri toz şeker tanecikleri ile kaplı olan elmaları karamelize karışımın üzerine elma dilimlerinin köşeleri birbirlerinin üzerine gelecek şekilde düzgünce yerleştirelim.

Şimdi kek hamurumuzu yapmaya geçelim. Oda sıcaklığına gelmiş yumurtayı, toz şekerle, şeker pütürcüklere kalmayana değin güzelce çırpalım. Sıvıyağ ve sütümüzü de ilave ettikten sonra bir süre daha çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu ve vanilya karışımını bir elekten geçirerek sıvı karışıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Boza kıvamında olması gerekiyor yani akışkan bir hamur olacak, un az gelirse 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız kek karışımını karamel dökülmüş ve elmaların dizilmiş olduğu kek kalıbına yayalım. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış sıcak fırına kekimizi atalım. İlk yarım saat kesinlikle açmadan pişirmeye devam edelim. Kürdan kontrolü yaptığımızda eğer kek kürdana bulaşmıyorsa fırından çıkarma zamanı gelmiş demektir.

Fırından çıkan keki hangi servis tabağını kullanacaksak ters çevirerek üzerine nemli bir bez kapatalım. Zaten bir süre sonra kek kendini servis tabağına bırakacaktır. İyice soğuduktan sonra bir elek yardımı ile üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.

Ekstra Bilgiler

Bu kekin en önemli püf noktalarından biri, karamelin tam kıvamında olmasıdır. Karamelin yanmamasına dikkat edin; aksi takdirde acı bir tat oluşur. Ayrıca elma dilimlerini düzgün yerleştirirseniz, kekin görselliği de oldukça şık olacaktır. Servis esnasında yanında bir top vanilyalı dondurma ile sunarak misafirlerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri