Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elma, bu tarifi uyguladığınızda mutfağınızı öyle bir koku saracak ki günlerce koklasanız asla doyamazsınız. Sadece kokusu değil aynı zamanda pratik olması ile de size çok kolay gelecek. Anlık tatlı krizleri için muhteşem bir alternatif. Bu tatlının asıl adı 'tatin' olarak geçer. Bu tatlıyı Tatin kız kardeşler adında 2 kız kardeş keşfetmiş. Tatlımız piştikten sonra vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Dondurma hem tatlıyı yumuşatıyor hem de damak tadınızı inanılmaz dengeliyor. Bu kolay tarif için hemen kolları sıvamaya ne dersiniz?

Karamelli Elma için gereken malzemeler
  • 4 adet sert ve yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz eker
  • 5 adet yaprak şeklinde milföy hamuru
Servis için
  • Vanilyalı dondurma
Karamelli elma nasıl yapılır?

Elmaları soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp her bir elmayı 6 eşit parçaya bölelim. Teflon bir tavanın içine 3 yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay bardağı toz şekeri aldıktan sonra kısık ateşte karıştıralım ve eritelim. Tereyağı ve şeker karışımın üzerine soyup böldüğümüz elmaları düzgün bir sarmal şeklinde yerleştirelim. Elmaların uç kısımları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde olmalıdır. Ocaktaki ısının etkisi ile elmalar önce suyunu salacak sonra kızarmaya başlayıp karamelize olacaktır. Ocakta kalma süresi yaklaşık 15 dakikadır.

Karamelize olan elmaları ocaktan indirip bir kenarda soğumaya alalım. Daha önceden dolaptan çıkardığımız yumuşamış olan milföy hamurlarını un serpmiş olduğumuz tezgâhta, üst üste koyarak fırın kabımızı kaplayacak boyutta açalım. Açtığımız hamurları elma karışımını kapatacak şekilde üstlerine serelim. Yani karamelize elmalar altta milföy karışımı üstte olacak. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca bir kenara alıp iyice soğuyana kadar bekletelim. Fırın kabının ölçülerinde bir servis tabağı alarak, karamelize elmalarımızı ters çevirerek, elmalı kısımların üste gelmesini sağlayalım. Hepsi bu kadar basit ama tarif inanılmaz güzel ve lezzetli. Soğuyan elmaları servis tabağına alıp vanilyalı dondurma ile servis edelim.

Afiyet olsun.

Karamelli Elma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri