Karamelli Elma Bu tarifi uyguladığınızda mutfağınızı öyle bir koku saracak ki günlerce koklasanız asla doyamazsınız. Sadece kokusu değil, aynı zamanda pratik olması ile de size çok kolay gelecek. Anlık tatlı krizleri için mükemmel bir alternatif. Karamelli elmanın kökeni aslında Fransız tatlısı 'Tarte Tatin' olarak bilinir. Bu tatlıyı Tatin kız kardeşler adında iki kız kardeş keşfetmiştir. Tatlımız piştikten sonra vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Dondurma hem tatlıyı yumuşatıyor hem de damak tadınızı inanılmaz dengeliyor. Bu kolay tarif için hemen kolları sıvamaya ne dersiniz? Karamelli Elma İçin Gerekli Malzemeler
Servis İçin
Karamelli Elma Nasıl Yapılır? Elmaları soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp her bir elmayı 6 eşit parçaya bölelim. Teflon bir tavanın içine 3 yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay bardağı toz şekeri aldıktan sonra kısık ateşte karıştıralım ve eritelim. Tereyağı ve şeker karışımının üzerine soyup böldüğümüz elmaları düzgün bir sarmal şeklinde yerleştirelim. Elmaların uç kısımları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde olmalıdır. Ocaktaki ısının etkisi ile elmalar önce suyunu salacak, sonra kızarmaya başlayıp karamelize olacaktır. Ocakta kalma süresi yaklaşık 15 dakikadır. Karamelize olan elmaları ocaktan indirip bir kenarda soğumaya alalım. Daha önceden dolaptan çıkardığımız yumuşamış olan milföy hamurlarını un serpmiş olduğumuz tezgahta, üst üste koyarak fırın kabımızı kaplayacak boyutta açalım. Açtığımız hamurları elma karışımını kapatacak şekilde üstlerine serelim. Yani karamelize elmalar altta, milföy karışımı üstte olacak. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca bir kenara alıp iyice soğuyana kadar bekletelim. Fırın kabının ölçülerinde bir servis tabağı alarak, karamelize elmaları ters çevirerek, elmalı kısımların üste gelmesini sağlayalım. Hepsi bu kadar basit ama tarif inanılmaz güzel ve lezzetli. Soğuyan elmaları servis tabağına alıp vanilyalı dondurma ile servis edelim. Afiyet olsun. |