Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek

Karamelli kek denilince akla, çay saatlerinde çayın yanına yumuşacık ve pratik bir şekilde hazırlanan, süresi oldukça kısa olan ikramlık atıştırmalıklar gelir. Marketlerde satılan ve içeriğinde sağlığa zarar veren kimyasal maddeler barındıran ürünlerden çocuklarınızı uzak tutmak istiyorsanız ve bunu başaramıyorsanız üzülmeyin. Karamelli kek tarifimiz bu duruma son verecek. Hafif bir tatlı olan karamelli kekin içi çay nedeniyle yumuşacık olurken, dışı da şekerin karamelize olmasıyla lezzetli bir hale geliyor. Karamelli kekin içine konulabilecek kuru yemişler ve dış süslemesi için bonibon, damla çikolata gibi malzemeler tercih edilebilir.

Karamelli Kek İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı demlenmiş çay
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı şeker

Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

Derince bir kapta yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım. Bu uzun süreli çırpma işlemi, karamelli kekimizin yumuşacık ve puf gibi olması için olmazsa olmazlardan biridir. Sonra içine sıvı yağı ve demlenmiş çayı ekleyip çırpma işlemimizi tekrarlayalım. Şekeri güzelce eritelim. Eğer şeker erimezse, keki yerken ağızda kıtır kıtır hissi verir. Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal rendesini ekleyip çırpalım. Kek kalıbımızı kekimiz yapışmasın diye her yerine denk gelecek şekilde yağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirelim. Fırınınızın ayarına ve fanlı olmasına göre dereceyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırının ayarını hemen pişmesi için yükseltmemelisiniz. Çünkü bu işlem, karamelli kekinizin kabarmasını olumsuz yönde etkileyecektir.

Bir yandan da teflon tavaya şekerimizi alıp karamelize olana kadar, yani çay rengini alana kadar karıştırarak pişirelim. Karıştırma işlemini bırakırsanız dibi tutar; bu yüzden kaliteli sonuç için sürekli karıştırma son derece önemlidir. Üzerine kremayı dökelim. İlk başta donuk olan karamel sos, ısındıkça sıvı hale gelecektir, sakin telaşlanmayın. Sosumuz boza kıvamına gelince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Fırından çıkan kekiniz hafif soğuduktan sonra, soğuyan sosu da üzerine döküyoruz ve karamelli kekin son işlemini de gerçekleştiriyoruz. Eğer isterseniz, sosu keki dilimledikten sonra da koyup karamelli kekinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Hanımlar, eğer hiç denemediyseniz ve aklınızda hala soru işaretleri varsa hemen kötü düşünceleri kovalayın ve bağımlısı olacağınız karamelli keki denemek için kolları sıvayın. Günlerdeki vazgeçilmez tatlınız haline gelecek olan karamelli kek, şık sunumu ve lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Revani Tarifi ve Malzemeleri