Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli kek denilince akla çay saatlerinde çayın yanına yumuşacık bir o kadar da pratik hazırlama süresi de oldukça kısa olan ikramlık atıştırmalıklar geliyor. Marketlerde satılan ve içeriğinde sağlığa zarar veren kimyasal maddeler barından ürünlerden çocuklarınızı uzak tutmak istiyorsanız ve bunu başaramıyorsanız üzülmeyin. Karamelli kek tarifimiz bu olaya bir son getirecek. Hafif bir tatlı olan karamelli kekin içi çay nedeniyle yumuşacık dışı da şekerin karamelize olmasıyla lezzet bombasına dönüşüyor. Karamelli kekin içine konulabilecek kuru yemişler dış süslemesi içinde bonibon damla çikolata gibi malzemeler tercih edilebilir.

Karamelli Kek İçin Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı demli çay
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabarta tozu
  • 1 paket vanilya
Sos için
  • 200 ml sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
Karamelli Kekin Nasıl Yapılır?

Derince bir kapta yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım. Bu uzun süreli çırpma işlemi karamelli kekimizin yumuşacık puf gibi olması için olmazsa olmazlardan. Sonra içine sıvıyağı ve demli çayı ekleyip çırpma işlemimizi tekrarlayalım. Şekeri güzelce eritelim. Eğer şeker erimezse keki yerken ağızda kıtır kıtır hissi verir. Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal rendesini ekleyip çırpalım. Kek kalıbımızı kekimiz yapışmasın diye her yerine denk gelecek şekilde yağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dk kadar pişirelim. Fırınınızın ayarına fanlı olmasına göre dereceyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırınınızın ayarını hemen pişmesi için yükseltmemelisiniz. Çünkü bu işlem karamelli kekinizin kabarmasını olumsuz yönde etkileyecektir. Bir yandan da teflon tavaya şekerimizi alıp karamelize olana kadar yani çay rengini alana kadar karıştırarak pişirelim. Karıştırma işlemini bırakırsanız dibi tutar bu yüzden kaliteli sonuç için süreklilik son derece önemli. Üzerine kremayı dökelim. Donuk halden ısındıkça karamel sos haline geliyor sakın telaşlanmayın. Sosumuz boza kıvamına gelince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Fırından çıkan kekiniz hafif soğuduktan sonra soğuyan sosu da üzerine döküyoruz ve karamelli kekin son işlemini de gerçekleştiriyoruz. Eğer isterseniz sosu keki dilimledikten sonra da koyup karamelli kekinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Hanımlar eğer hiç denemediyseniz ve aklınızda hala soru işaretleri varsa hemen kötü düşünceleri kovalım ve bağımlısı olacağınız karamelli keki denemek için kolları sıvayın. Günlerdeki vazgeçilmez tatlınız haline gelecek olan karamelli kek şık sunumu ve lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.

Karamelli Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri