Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü karamelli tatlı, bu tatlı sütlü tatlı, şerbetli tatlı ve kek gibi birçok özellikleri bir arada taşıyor. Sütlü karamelli tatlı oldukça hafif olmasından dolayı her mevsim yenebilen ve her türlü toplantılarınızda, evinizde ailenizle her zaman paylaşabileceğiniz oldukça leziz bir tatlıdır.

Sütlü karamelli tatlı için malzemeler

Keki için
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük paket süt kreması
Karameli için
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket süt kreması
Sütlü karamelli tatlı nasıl yapılır?

Tatlımızın ilk önce kekini hazırlamakla başlayacağız. Kek için 1,5 çay bardağı şeker ve 4 yumurtayı çırpma kabında yumurtalar iyice beyazlaşıncaya kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, daha sonra elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karışmasını sağlayınız. Derince bir borcam veya fırın tepsisini tereyağı ya da margarinle yağlayarak kek hamurunuzu içine dökün ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Sütlü karamelli tatlımızın keki pişerken bir taraftan şerbetini hazırlayalım. Şerbet için olan malzemelerin hepsini bir karıştırma kabına alalım ve mikser yardımı ile iyice karıştıralım, bu karıştırma işlemi köpüğün sütün üzerine çıkana kadar olması lazım (10-12 dakika kadar). Şerbetimizi hazırladıktan sonra sıra geldi karamel sosumuzu hazırlamaya, şekeri teflon bir tavada esmerleşene kadar bırakın yalnız dikkat edin yanmasın, şekerin rengi koyulaşınca tereyağını koyun ve bir taraftan da karıştırınız. Daha sonra süt kremasını ekleyiniz, kremayı eklerken hızlı olun ki krema kesilmesin.

Sütlü karamelli tatlımız için hazırladığımız keki bir kürdan veya çatal yardımı ile üzerinde küçük delikler açın, daha sonra keki dilimleyiniz ki şerbeti her yeri eşit şekilde çeksin bu işlemi kek ılıkken yapmalıyız. Ardından şerbeti kekimizin üzerine gezdirerek dökelim ve şerbeti çekmesi hem de soğuması için buzdolabına koyalım, bir iki saat soğuduktan sonra karameli üzerine dökünüz. Sütlü karamelli tatlımız servise hazır olmuştur, eğer hemen servis yapmayacaksanız karamelide buzdolabında bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sütlü Karamelli Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çikolata Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri