Sütlü Karamelli Tatlı Sütlü karamelli tatlı, sütlü tatlı, şerbetli tatlı ve kek gibi birçok özelliği bir arada taşıyan bir lezzettir. Oldukça hafif olması nedeniyle her mevsim tüketilebilen ve çeşitli toplantılarınızda, evinizde ailenizle paylaşabileceğiniz oldukça leziz bir tatlıdır. Sütlü Karamelli Tatlı için Malzemeler Keki İçin
Şerbeti İçin
Karameli İçin
Sütlü Karamelli Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlımızın ilk önce kekini hazırlamakla başlayacağız. Kek için 1.5 çay bardağı şeker ve 4 yumurtayı çırpma kabında, yumurtalar iyice beyazlaşıncaya kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karışmasını sağlayınız. Derince bir borcam veya fırın tepsisini tereyağı ya da margarin ile yağlayarak kek hamurunuzu içine dökün ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Sütlü karamelli tatlımızın keki pişerken bir taraftan şerbetini hazırlayalım. Şerbet için olan malzemelerin hepsini bir karıştırma kabına alalım ve mikser yardımı ile iyice karıştıralım. Bu karıştırma işlemi, köpüğün sütün üzerine çıkana kadar (10-12 dakika kadar) olmalıdır. Şerbetimizi hazırladıktan sonra sıra geldi karamel sosumuzu hazırlamaya. Şekeri teflon bir tavada esmerleşene kadar bırakın, yalnız dikkat edin yanmasın. Şekerin rengi koyulaşınca tereyağını koyun ve bir taraftan da karıştırınız. Daha sonra süt kremasını ekleyiniz. Kremayı eklerken hızlı olun ki krema kesilmesin. Sütlü karamelli tatlımız için hazırladığımız keki bir kürdan veya çatal yardımı ile üzerinde küçük delikler açın. Daha sonra keki dilimleyiniz ki şerbeti her yeri eşit şekilde çeksin. Bu işlemi kek ılıkken yapmalısınız. Ardından şerbeti kekimizin üzerine gezdirerek dökelim ve şerbeti çekmesi hem de soğuması için buzdolabına koyalım. Bir iki saat soğuduktan sonra karameli üzerine dökünüz. Sütlü karamelli tatlımız servise hazır olmuştur. Eğer hemen servis yapmayacaksanız, karameli de buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Abdülveli
26 Temmuz 2024 CumaBu tatlıyı yaparken şekerin yanmaması için nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca şerbetin köpürmesinin önemi nedir?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Abdülveli,
Şekerin yanmaması için dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biri, şekeri kısık ateşte yavaş yavaş eritmek. Acele etmeden ve sabırlı olarak, şekerin kademeli olarak erimesini sağlamalısın. Ayrıca, şeker erirken sürekli karıştırmak da yanmasını önleyecektir.
Şerbetin köpürmesi, şerbetin kıvamının ve şekerin doğru şekilde eridiğinin bir göstergesidir. Şerbet köpürdüğünde şekerin tamamen eridiğinden emin olabilirsin ve bu da tatlının daha pürüzsüz ve lezzetli olmasını sağlar.
Kolay gelsin!