Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem karamel tarifi; Krem karamel herkes tarafından bilinen bir lezzet olmasa da tadına bakan herkesin beğenini kazanmış bir tatlıdır. Özellikle de karamel sevenler için tam anlamıyla bir numaralı bir tatlıdır. Sütlü tatlıların içerisinde hafif diyebileceğimiz tek porsiyonlarda hazırlayıp suna bileceğimiz enfes bir lezzettir. Hazırlık aşaması oldukça pratik ve keyif verici bu lezzet zorlanacağımız tek malzeme karameli olacaktır. Bildiğiniz gibi karamel tavada şeker yakarak hazırlanıyor bur aşamada şekeri fazla yakılır ise karamel oldukça acı bir lezzet olacaktır. Buda krem karamele hiç hoş olmayan bir tat katacaktır. Bu nedenle şekeri fazla yakmadan karamel hazırlamak gerekir. Krem karamel hem çocukların hem de biz yetişkinlerin bir tattı mı bir daha bırakamayacağı bir lezzettir. Hazırlık aşaması pratik fakat dikkat isteyen bir tatlıdır. Tatmış olup beğenenler veya hiç tatmayıp merak edenler için krem karamel tarifini paylaşıyorum. Deneyip hazırladığınızde kem siz hem de sevdikleriniz bayılarak tüketeceksiniz emin olun.

Krem karamel tarifi için gerekli malzemeler

Krema için
  • 1 litre süt,
  • 7 adet yumurta,
  • 9 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 limon kabuğu rendesi,
  • 1 paket vanilya
Karamel için
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı su,
Nasıl Yapılır?

Krem karamel hazırlamak için ilk olarak karamel hazırlayarak başlıyoruz. Teflon bir tavaya toz şekeri ve 3 kaşık suyu koyup tahta bir kaşık ile ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz. Çok dikkatli bir şekilde karıştırarak kavurduğumuz şeker altın sarısı veya kahve rengi bir şekil alınca ocaktan indirip krem karamel hazırlayacağımız ısıya dayanıklı küçük kaplara birer yemek kaşığı olacak şekilde koyuyoruz. Hazırladığımız karameller donması için bir kenara koyup biz krema hazırlığına başlıyoruz. Krema hazırlığına ilk olarak sütü derin bir tencereye koyup ocağa alıyoruz sütü iyice ısıtıyoruz. Süt ısınıncaya kadar. Bir yumurta ve diğer malzemeleri çırpıyoruz. Derin bir çırpma kabına 7 adet yumurtayı kırıp içerisine toz şekeri köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Çırpma işlemi sırasında tüm malzemelerin özleşmesine dikkat etmek gerekir.

Çırptığımız malzemelerin içine dikkatli bir şekilde bir yandan da çırpmaya devam ederek sıcak sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bu şekilde 2-3 dakika çırptığımız karışımı karamel koyduğumuz kapların üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Krem karamel koyduğumuz kapları tek tek fırın tepsisine diziyoruz. Kapları dizdiğimiz fırın tepsisine kaplar iki parmak kadar kaplayacak şekilde sıcak su dolduruyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Pişirdiğimiz krem karameli fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Daha sonra 6-12 saatte yakın buzdolabında bekletip kabı servis tabağına ters çevirerek krem karameli soğuk olarak servis yapabiliriz. Deneyenler için şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Krem Karamel Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri