Karamel Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Karamel Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tatlısı

Karamel, şekerin ısıtılması sonucunda ortaya çıkan kahverengi tonlarında ve lezzetli bir tat olarak birçok şekerleme ve tatlıda tercih edilen bir sostur. Karamel, dondurma, sütlü tatlılar ve ekmek kadayıfı gibi birçok tatlıya ekstra bir lezzet katar. Karamel sevenler ve farklı bir tatlı arayışında olanlar için harika bir karamel tatlısı tarifi paylaşacağım. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen bu tarifi denediğinizde, tadına bakanların bir tane daha isteyeceğinden emin olabilirsiniz. Elbette bu durumda tatlınızın hemen bitmesinden şikâyet etmeyin. Pasta ve tatlı tarifleri listenizde mutlaka bulundurmanız gereken karamel tatlısı, beş çaylarında, misafirliklerde ve kahve sohbetlerinin yanında harika bir atıştırmalık olacaktır. Çocukların da bayılarak yiyeceği bu nefis tatlının tarifine başlayalım. Hadi kolay gelsin.

Karamel Tatlısı Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fincan ılık su
Tatlıyı Islatmak İçin
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
Karamel İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon tuzu
Karamel Tatlısı Üzeri İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
Karamel Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikserin yüksek ayarında yumurtalar beyazlaşıp köpürünceye kadar, yani yaklaşık beş dakika kadar çırpın. Daha sonra kabın içerisine ılık suyu ve kabartma tozunu da katıp çırpmaya devam edin ve son olarak unu azar azar eleyerek kabın içerisine ilave ettikten sonra mikserin hafif ayarında yaklaşık iki dakika daha çırpın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın ya da küçük bir fırın tepsisinin içini margarin ile yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı borcama dökün. Borcamı önceden ısıttığınız 180 °C fırının orta rafına sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra tatlının hamurunu fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Bu arada karameli hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine toz şekeri ilave edin ve üzerine bir su bardağı su ekledikten sonra limon tuzunu da katıp ocağın düşük ayarında kaynamaya bırakın. Kaynadıkça karamelin rengi koyulaşmaya başlayacaktır. Karameliniz kahverengiye dönüştüğünde geriye kalan bir su bardağı kaynamış suyu karamelin içerisine ilave edin ve sıçramadan sürekli karıştırın. Karamel kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın. Karamelin soğuduğunda daha da koyulaşacağını düşünerek kıvamını ona göre ayarlayabilirsiniz.

Soğuyan tatlınızın üzerini bir kasenin içinde süt ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra her yerini eşit olacak şekilde ıslatın. Ardından tatlınızın üzerini soğuk süt ile çırptığınız krem şanti ile eşit oranda kapladıktan sonra tatlınızın üzerine hazırlamış olduğunuz karameli dikkatli bir şekilde dökün. Daha sonra tatlınızı buzdolabına koyup yaklaşık 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak çikolata parçacıkları serpiştirebilirsiniz. Bence çok yakışıyor. Tatlınızı dilediğiniz büyüklükte ve şekilde dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.

Ekstra Bilgiler:

- Karamel yaparken şekerin yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat elde edebilirsiniz.

- Tatlınızı buzdolabında dinlendirirken üzerini streç film ile kaplayarak kurumasını önleyebilirsiniz.

- Karamel tatlısını farklı tatlarla zenginleştirmek isterseniz, üzerine fındık, ceviz veya badem parçacıkları ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?