Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Bisküvi

Günümüzde bisküvi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik, herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Karamelli bisküvi de bu çeşitlerden sadece birisidir. İçindeki karamelize tat, damakta hoş bir iz bırakmaktadır. Özellikle gençler ve çocuklar, karamelli bisküvileri çok severek tüketmektedir.

Hepimizin bildiği üzere, paketlenmiş hazır gıdalar raf ömrü uzun olsun diye içeriğinde koruyucu ve katkı maddeleri barındırmaktadır. Eğer siz de bu lezzeti evinizde gönül rahatlığıyla hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi deneyebilirsiniz. Dışarıda satılan karamelli bisküvi tadında ve sunarken kendiniz yapmış olmanın güveni ile tüketebilirsiniz. Çocuklarınızın arkadaşları geldiğinde yanlarında taze sıkılmış meyve suları ile servis edebilirsiniz. Eminim bu, sevdiklerinizi memnun edecektir. Sizin de çay saatlerinde kahve ya da çay sunumu ile sunacağınız bu tarifle farklılık kazanabilirsiniz. Şimdi karamelli bisküvi nasıl hazırlanır, onu paylaşalım.

Karamelli Bisküvi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Yağlı kâğıt

Karamel İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı margarin

Çikolatası İçin

  • 100 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı krema

Karamelli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine yumurta, margarin, şeker ve tuzu koyup karıştırın. İçine un ve kabartma tozunu ekledikten sonra yoğurun. Karamelli bisküvinin hamur kıvamı kurabiye hamuru kıvamında olmalıdır. Eğer cıvıksa biraz daha un ilave edin.

Elde edilen hamuru yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Eliniz ile yayarak yaklaşık bir santim kalınlıkta olacak şekilde açın. Düzgün bir şekilde yaydığınız hamuru, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Şimdi karamelli bisküvinin karamelini hazırlayalım. Yanmaz yüzeyli bir tavaya şekeri koyun ve orta ateşte eritin. Eriyen ve karamelize olan şekerin içine margarini atıp hızlıca karıştırın. Son olarak kremayı döküp 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Karamel ılık kıvamda iken soğuk bisküvilerin üzerine dökün ve yayın.

Son kat için çikolatayı benmari usulü eritin. Benmari usulü şu şekilde yapılır: Bir tencerenin içine su koyun. Su olan tencereden daha küçük bir kaba da çikolata, margarin ve kremayı koyun. Su dolu tencerenin içine oturtun. Alttan ısınan suyun etkisiyle çikolata eriyecektir. Eriyen çikolatayı son kata dökün ve istediğiniz boyutta dilimler halinde kesin.

Karamelli bisküvi tarifi tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kerimhan

25 Temmuz 2024 Perşembe

Evde bu karamelli bisküviyi yapmak için gerekli malzemeleri nasıl temin edebilirim? Özellikle bu kadar çeşitli malzemeyi bulmak zor olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kerimhan, merhaba. Karamelli bisküvi yapmak için gerekli malzemeleri temin etmek aslında oldukça kolay olabilir. Büyük marketlerde genellikle her türlü malzemeyi bulabilirsiniz. Eğer spesifik ya da daha özel malzemeler gerekiyorsa, organik veya gurme marketleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca, online alışveriş siteleri de geniş bir ürün yelpazesi sunar ve aradığınız malzemeleri kolayca bulmanıza yardımcı olabilir. Umarım bu bilgi işine yarar! Kolay gelsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri