Karamelli Tavuk GöğsüKaramelli tavuk göğsü, karamel aromasının tadı ve kokusu ile damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan bir tatlı çeşididir. Karamelli tavuk göğsü, aileniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Çocuklarınızın beslenme çantasına koyabileceğiniz bu tatlıyı, sevdiklerinizin büyük bir keyifle tüketeceğinden emin olabilirsiniz. İşte size karamelli tavuk göğsünün tarifi. Şimdiden afiyet olsun. Gerekli Malzemeler
Karamel İçin
Karamelli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?Derin bir tencereye sütü alalım. Üzerine yumurta, şeker, un ve buğday nişastasını eleyerek ekleyelim ve çırpma teli yardımıyla karıştıralım. Karışımın pütürsüz olması gerekmektedir. Karışımı kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynadıktan sonra yarım paket margarini ilave edelim ve mikserle iyice çırpalım. Tavuk göğsü karışımımız hazır hale gelecektir. Şimdi karameli hazırlayalım. Borcamı hafifçe ıslatalım ve hazırladığımız tavuk göğsünü borcama eşit bir şekilde yayalım. Tencereye şekeri koyup, ocağa alalım ve eriyene kadar karıştıralım. Şeker eridikten sonra rengi dönünce ılık suyu ilave edip karıştıralım. Nişastayı da bir çay bardağı ılık suda açıp, tenceredeki şekerli karışıma ekleyelim. Karışımı kaynayana kadar pişirelim. Yuvarlak borcamı hafifçe ıslatalım. Borcamın üzerine hazırladığımız karameli eşit bir şekilde dökelim. Karamelli tavuk göğsümüz servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerKaramelli tavuk göğsünü dilerseniz farklı sunumlarla zenginleştirebilirsiniz. Üzerine fındık, ceviz veya Antep fıstığı gibi kuru yemişler serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının yanına bir top dondurma ekleyerek daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bu tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis ederseniz, kıvamı daha da güzelleşecektir. |
Karamelli tavuk göğsünü yaparken karışımı ne kadar süre çırpmamız gerekiyor? Ayrıca, karameli hazırlarken şekerin tam olarak ne zaman eridiğini nasıl anlayabilirim?
Cevap yazÇırpma Süresi: Karamelli tavuk göğsünü yaparken karışımı yaklaşık 5-7 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Bu süre zarfında karışımın pürüzsüz ve homojen bir kıvama gelmesini sağlamalısınız.
Şekerin Erimesi: Karameli hazırlarken şekerin tamamen eridiğini anlamak için, şeker tanelerinin tamamen sıvı hale gelip, karamel rengini aldığını gözlemleyebilirsiniz. Şeker eridiğinde, karamel parlak ve akışkan bir kıvama sahip olur. Şekerin yanmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.