Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Karamelli Pasta: hayatımda yediğim en güzel pastalardan biridir diyebilirim. Bu pasta hem çok hafif bir tadı var hem de oldukça lezzetli. Zaten bir pastada muz ve karamel varsa başka söze gerek yok derim. Çay saatleri için bu muzlu karamelli pasta tarifime sizde bayılacaksınız.

Malzemeler: bu yapacağım muzlu karamelli pasta 8 kişilik.
  • 1 su bardağı toz şeker.
  • 6 adet yumurta.
  • 2,5 su bardağı un.
  • 1 adet kabartma tozu.
  • 1 tatlı kaşığı ovaleks.
Pasta İçi Malzemeleri
  • 2 adet muz.
  • 2 su bardağı krem şanti.
  • 2 su bardağı pasta kreması.
  • 4 su bardağı süt veya su.
  • Süslemek için pasta fındığı.
Karamel malzemesi: Hazır karamelde olabilir.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • 5 yemek kaşığı toz şeker.
Muzlu karamelli pasta nasıl yapılır?

Pasta malzemesini çırpmak için derin orta boy bir kabı alın içine 6 yumurtayı kırın ve içine şekeri ilave edin ve mikser ile 15-20 dakika çırpın. Malzemeler çırpılıp tam kıvama geldiğinde içine ovaleks ilave edin. Tekrardan malzemeyi 5 dakika mikserle çırpın. Bu pasta malzememizin içine unu eleyin ve kabartma tozunu da ilave edip tekrardan 5 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız pasta malzemelerini bir pasta kalıbına boşaltın ve 170 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pasta kabarıp üzeri kızarıncaya kadar bekleyin. Hazır olan pasta kekini fırında çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer yanda 2 su bardağı pasta kreması, 2 su bardağı krem şantiyi 4 su bardağı süt ile iyice çırpın koyulaşan karışımı dolaba alıp bekletin. Soğuyan keki bir pasta bıçağı ile ortadan 2 parçaya ayırın ve keklerin üzerini süt ile ıslatın.

Buzdolabında soğumaya bırakılan kremayı alın ve pasta kekinin bir yüzüne iyice sürün sonra üzerine muzları kabuğundan ayırıp ince, ince dilimlere ayırın kremanın üzerine dizin. Diğer pasta keki ile üzerini kapatın ve artan kremayı pastanın üzerine, etrafına iyice sürün ve düzeltin. Diğer yanda karameli yapmak için derin dibini tutmayan tava'nın içine şekeri koyup ateşe alın. Şekerin eriyip karamel rengini alana kadar devamlı karıştırın dibini tutmaması gereklidir. Şekerin karamel rengine geldiğinde içine tereyağını ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın kıvama geldiğini anladığınızda ocağınızı söndürün ve soğumasını bekleyin. Soğuyan karamel ile Pastanın üstünü süsleyin muzlu karamelli pastamız hazır servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Muzlu Karamelli Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Koyu Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Koyu Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6