Elmalı Karamelli Kek Elmalı karamelli kek, sıradan kek tariflerinden farklı ve lezzetli bir alternatiftir. Alışılmış keklerin dışında, bu tarif ile farklı bir dokunuş yaparak misafirlerinize veya ev halkına sunabilirsiniz. Elmalı karamelli kek, birçok kişi tarafından sevilmektedir ve ilk defa tadanlar için de kolayca alışılabilecek bir tada sahiptir. Hemen hemen her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bu kek, misafir alımlarının yanında kadın günlerinde de çeşitliliği artıran bir alternatif olacaktır. Hafif bir tada sahip olduğu için yiyenlerde ağırlık oluşturmaz. Siz de eşsiz bir lezzetle servis tabaklarınızı süslemek istiyorsanız, işte elmalı karamelli kek tarifi. Kolay ve pratik yapımı ile akşam çaylarınızın yanında sunum yapabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Elmalı Karamelli Kek İçin Gerekli Malzemeler
Karameli İçin
Elmalı Karamelli Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle fırın tepsisi içerisine toz şekeri yayarak ocağın altını açın. Şekeri yakmadan karamelize edin ve karıştırarak kavurun. Kavrulan şekeri tüm tepsiye yayın. Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyerek karamelize edilen şekerin üzerine sıra sıra dizin. Bu sırada, keke hamurunu hazırlayacağınız derin bir kabı alın ve içine yumurtaları kırın. Şekeri de ekleyerek karışımı köpürene kadar çırpın. Karışım beyaz bir renk alana kadar çırpmaya devam edin. Karışım köpürdüğünde süt ve sıvı yağı ekleyin. Bir süre daha çırptıktan sonra limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Tüm malzemeler bütünleştikten sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamuru kıvamını aldığında un eklemeyi durdurun. Hazırlanan kek hamurunu, elma dilimlerini dizdiğiniz fırın tepsisine dökün ve her yerine yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkarırken kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kek pişmişse tepsiyi fırından çıkarın ve yaklaşık 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Elmalı karamelli kek artık dilimlenip servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun. |