Karamel Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi, Karamel özellikle pasta ve kurabiyelerin üzerlerinde hoş bir tat ve güzel bir görünüm sağlayan ve görselliğe özen verenler kişilerin kullandığı tatlıdır. Ayrıca karamel sos ünlü markaları kullandığı ve kavanozlarda dahi satışa sunduğu albenisi olan tatlı türü olarak bilinir. Tatlılar arasında en çok tercih edilen ve en güzelleri arsında birinci sıralarda yer alan tatlıdır. Karamel yapımı için malzemelere bir göz atalım.

Karamel Malzemeleri
  • 1 su bardağı şeker (Kahverengi şeker olması daha uygun olur)
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • 7-8 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram kaymak
  • 1 çay bardağı krem şanti
  • Tuz
Karamel Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere alarak kahverengi şekeri, bal, limon suyu ve su tencereye konulur kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Zamanla tencere konulan karışım içerisindeki su buharlaşarak çekilecektir. Bu işlem sırasında karışımı sürekli karıştırmak uygun olacak ve malzemeler koyu bir kıvam alacaktır. Tencere içerisinde bulunan şeker kaynadıkça koyulaşacak ve sütlü kahve rengine dönüşecektir. Daha sonra hazırlanan bu karışım içerisine tereyağı konularak tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Bu aşamadan sonra hazırlamış olduğunuz kaymak ve krema da tencere içerisine alınarak karıştırmaya devam edilir. Daha sonra en son konulan kaymak ve tereyağı da eriyince tencereyi ocaktan alarak 2-3 dakika çırpılarak karışımın pürüzsüz bir şekil alması sağlanmalıdır. Eğer gerekirse bir karıştırıcı yardımı ile karıştırılır ve karamel kıvamı gelince akışkan bir durum alınca olmuş demektir. Bir müddet tencerenin soğuması beklenmelidir ve üzerine çok az miktarda tuz atılır. Karameliniz hazırdır, karameli bir kavanoza koyarak buzdolabında soğumaya bırakın.

Güzel Karamel Yapmak İçin Püf Noktalar
  • Karamel için mutlaka tereyağı kullanılmalıdır
  • Şekerin yanmamasına dikkat edilmeli çok önemlidir
  • Bekletilen karamel mutlaka buzdolabında saklanmalıdır
  • Karamelde kullanılan kaymak çok önemlidir üzerinin kurumamış olması gerekir

Karamel Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Karamelli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6