Cevizli Karamelli Kek Cevizli karamelli kek, evde hızlı bir şekilde yapabileceğiniz ve genellikle pastanelerden almak istediğiniz bir kek türüdür. Lezzetinin yanı sıra kuru olmaması, tadını daha çekici kılan bir özelliktir. Bu keki evde rahatlıkla hazırlayarak misafirlerinize çay saatlerinde, çocuklarınıza da sütle birlikte servis edebilirsiniz. Cevizli Karamelli Kek Malzemeleri Keki için
Karameli için
Cevizli Karamelli Kek Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını bir kaba alın ve üzerine şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyerek karışıma yedirin. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin ve ardından sütü ilave ederek mikser kullanarak kek hamurunu hazırlayın. Fırın kabınızı iyice yağlayıp un serpiştirdikten sonra kek hamurunu kaba alın ve fırınınızı ısıtmaya başlayın. Bu sırada karameli hazırlayın. Karamel Hazırlığı Karameli hazırlarken, teflon tencere kullanmanız önerilir. Bu, şekerin yanmasını engeller. Tencereye şekeri alın ve iyice eritin. Daha sonra kremayı ekleyip karıştırın. Ardından suyu ekleyerek kıvamını ayarlayın ve içine cevizleri ekleyin. Hazırladığınız karameli kekin üzerine yayarak, önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet Olsun. |