Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel

Kek, puding ve karamel; her biri ayrı ayrı lezzetli tatlardır. Her birini ayrı ayrı hazırlayıp tüketebileceğimiz gibi, birleştirip ortaya çok enfes bir tat da çıkarabiliriz. Kek, puding ve karamel üçlüsü, herkesin mutlaka sevdiği bir lezzettir. Kimi keki çok sever, kimi pudingi, kimi de karameli ama bu üçü bir arada olduğunda hemen hemen herkes sever. Bu üçlü ile hazırlanan tatlının herhangi bir adı olup olmadığını bilmiyorum, ama bizim evde çok sevilerek tüketilmektedir. Şimdi size kek, puding ve karamelin hazırlanışını paylaşıyorum. Bu tarifler ayrı ayrı hazırlanmakta, ancak üçünü de kullanarak enfes bir lezzet ortaya çıkarabiliriz.

Kek, hemen hemen her evde bulunan ve sık sık tüketilen, çay keyfinin yanında çok hoş bir atıştırmalıktır.

Puding, yediden yetmişe hemen hemen herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Özellikle çocukların asla vazgeçemedikleri bir tatlıdır.

Karamel, özel damak zevki olan insanların vazgeçemediği çok hoş aromalı tatlı bir lezzettir. Karamel ile birçok pasta süsleyebiliriz. Ayrıca kazan dibinin olmazsa olmazıdır.

Eğer kek, puding ve karamel üçlüsünü en güzel nasıl hazırlayacağınızı öğrenmek isterseniz, bu tarifi mutlaka dikkate alın. Sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

Kek, Puding ve Karamel İçin Gerekli Malzemeler

Karamel İçin
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 5 yemek kaşığı su,

Puding İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı margarin,
  • 2 adet yumurta,
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası,

Kek İçin
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 25 gram tereyağı,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,

Hazırlanışı

Karamel İçin

Karameli hazırlamak için yanmaz bir tavaya toz şekeri koyup 3 yemek kaşığı suyu ekliyoruz. Tahta kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ardından ocağa koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Şeker kaynamaya başladıktan kısa bir süre sonra renk değiştirecek ve kıvam alacaktır. Bu sırada 2 kaşık su ilave edip altın sarısı bir renk alana kadar karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız karameli dikdörtgen bir kek kalıbına döküp her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz.

Puding İçin

Küçük bir tencereye süt, toz şeker ve yumurtayı koyup çırpma teli ile çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz. Karıştırarak pişirdiğimiz puding kıvam alınca ocaktan indirip margarini ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra hazırladığımız pudingi tepsiye serdiğimiz karamelin üzerine seriyoruz. Soğuması için bir kenara koyuyoruz.

Kek İçin

Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıp şekeri yarı yarıya paylaştırarak ayrı ayrı köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra iki karışımı birleştirip tekrar çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptığımız keke son olarak erittiğimiz tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız keki soğuyan pudingin üzerine seriyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kek, puding ve karameli iyice soğutuyoruz. Tamamen soğuması için buzdolabında 2-2,5 saat bekletip dikkatli bir şekilde dikdörtgen başka bir tepsiye ters çeviriyoruz. Böylelikle karamel üste, puding ortada ve kek en altta kalacak. Hem görünümü çok şık, hem de lezzeti enfes bir tat elde etmiş olursunuz. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve beğeneceğinizden eminim. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Saç Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamel Saç Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Açık Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?