Çikolatalı Karamelli Kek Çikolatalı karamelli kek, misafirliklerde, özel günlerde veya sadece canınız tatlı bir şeyler çektiğinde yapabileceğiniz, yapımı oldukça basit ama lezzeti olağanüstü bir tariftir. Bu yazıda, çikolatalı karamelli kekin malzemelerini ve yapım aşamalarını detaylı olarak ele alacağız. Çikolatalı Karamelli Kek Malzemeleri
Ganaj İçin
Karamel İçin
Çikolatalı Karamelli Kek Nasıl Yapılır? 1. Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri koyarak krema kıvamına gelene kadar, en az 5 dakika boyunca iyice çırpın. Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını küp küp doğrayarak karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyin. Klasik kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur elde edin. 2. Hazırladığınız çikolatalı karamelli kek hamurunu yağlı kağıt serili bir tepsiye (24x24 cm) dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Keki kürdan ile kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından alın ve soğumaya bırakın. 3. Karameli hazırlamak için şekeri uygun bir tavaya alın ve karıştırmadan orta ateşte erimesini bekleyin. Şeker eriyip rengi dönünce yarım su bardağı suyu, tereyağını ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Malzemeler özdeşleşince, suda eritilmiş nişastayı karışıma ekleyerek kıvam verin ve ocağın altını kapatın. Karamel bekledikçe kıvamı daha da güzelleşecektir. 4. Ganaj için kremayı ısıtın (kaynamayacak şekilde) ve çikolataları içine kırarak karıştırarak eritin. Kenarda soğumakta olan kekin kenar kısımlarını ince bir şekilde keserek düzleyin. 5. Keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin ve her iki parçayı karamel ile eşit olarak ıslatın. Altta kalacak olan kısma ganajın yarısını sürün ve diğer parçayı dikkatlice üzerine kapatın. Bu işlemi hızlı yapmaya özen gösterin ki üst parça karameli iyice çekip yumuşamasın. 6. İsteğe göre, üzerine önce ganaj, daha sonra karamel dökerek buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |