Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake

Karamel, neredeyse tüm tatlı çeşitlerinde kullanılan bir şeker eriyiğidir. Özellikle hafif tatlı çeşitlerinde, hazır çikolata ürünlerinde ve keklerde sıkça tercih edilen bir malzemedir. Ülkemize sonradan giren karamelli cheesecake, dünya genelinde Amerika kökenli bilinse de aslında kökenleri antik Yunan'a kadar uzanmaktadır. İlk zamanlarda yapılan cheesecake, buğday unu ve peynirden yapılan bir tatlı iken günümüzde çeşitleri çoğalarak devam eden ve en çok yaygın olan tatlı çeşitlerinden biri haline gelmiştir. Bu makalede, karamelli cheesecake'in tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarifi herkesin bilmesi ve denemesi gerektiğine inanıyoruz.

Karamelli Cheesecake Malzemeleri

Tabanı İçin:
  • Üç yemek kaşığı dolusu margarin
  • İki paket eti bisküvi

Kreması İçin:
  • Bir paket labne peynir
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket krema
  • Bir paket vanilya
  • İki adet yumurta

Karamelli Sosu İçin:
  • Bir buçuk yemek kaşığı nişasta
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su
  • Bir adet vanilya paketi

Karamelli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Öncelikle, iki paket bisküvi bir robot yardımı ile un haline getirilir ve içerisine margarin eklenerek tekrar robottan geçirilir. Daha sonra, altına yağlı bir kâğıt sererek içerisine hazırladığımız bisküvileri yayarak yerleştiririz. Bisküvi tabanını buzdolabında yaklaşık on beş dakika dinlenmeye bırakırız. Bu sırada, kremasını hazırlamak için krema malzemelerini bir kap içerisine koyarak robot ile iyice karıştırırız. Dolapta dinlenen bisküvi tabanını çıkararak üzerine hazırladığımız kremayı döker ve daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakırız. Ortalama yirmi beş dakika pişirdikten sonra dinlenmesi için dışarı çıkardığımız cheesecake'in hamurunu bir kenarda bekletiriz.

Daha sonra karamelli sosunun yapımına başlarız. İlk önce tava ocağa konup ısıtıldıktan sonra içerisine şeker konularak rengi kahverengiye dönene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine su ekleyip, en son vanilya ve nişasta eklenerek iyice karıştırılır. Karışım kaynadığında altı kapatılarak fırından çıkardığımız karamelli cheesecake'in üzerine sıcak sıcak dökerek hazır hale getirilir.

Afiyet Olsun

Sonuç olarak, karamelli cheesecake tarifi hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Bu tarif ile misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilir, sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. Cheesecake'in tarihi ve kökeni hakkında bilgi sahibi olarak, bu lezzeti daha da anlamlı kılabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Koyu Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri