Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek

Karamelli Islak Kek, görüntüsü kadar tadıyla da beğeninize sunulan mükemmel bir ıslak kek tarifidir. Kekin yumuşak, pamuk gibi kıvamını ve yoğun kakao aromasını o kadar çok seveceksiniz ki, bu tariften vazgeçemeyeceksiniz. Hazırlarken bile büyük bir keyif alacağınız bu tarifte, bol karamel sosu eşliğinde bir ıslak kek elde edeceksiniz. Muhteşem bir fark ve lezzet sunan bu tarif, ısrarla tavsiye ettiğim ve mutlaka denemeniz gereken tarifler arasında yer alıyor.

Karamelli Islak Kek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şanti için)

Karamel Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kutu krema

Karamelli Islak Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için bir çırpma kabı alın ve içine yumurta ve toz şekeri koyup, kar beyaz oluncaya kadar iyice çırpın. Çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından kakaoyu ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ince delikli bir süzgeçten geçirerek sıvı karışıma ekleyin. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Başka bir tarafta, krem şantiyi hazırlamak için bir su bardağı süt ve krem şantiyi bir kaba koyun. Mikserin önce düşük, sonra yüksek devrinde çırpın ve hazırlanan krem şantiyi buzdolabına koyup bekletin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz bekletin. Sonra bir kürdan yardımıyla kekin her yerini delin ve bir su bardağı süt ile her tarafını eşit şekilde ıslatın. Kek ılıdıktan sonra üzerine hazırlanan krem şantiyi yayın ve tekrar bekletin.

Karamel sos için, toz şekeri bir tavada kavurun. Şekerin rengi değiştikten sonra içine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eridikten sonra kremayı ilave edin ve karıştırın. Krema eklendikten sonra önce katılaşacak, ancak sonra eriyecektir; bu normaldir. Eridikten sonra karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra karamel sosu, krem şanti ile kaplanmış ıslak kekin üzerine yayın. Karamel sos biraz dinlenip donduktan sonra kek servise hazır hale gelecektir.

Karamelli ıslak kek tarifi hazır. Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri