Kuru İncirli Karamelli Pasta Kuru incirli karamelli pasta, evde sağlıklı bir pasta yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir lezzettir. Çok yüksek pastacılık bilgilerine sahip olmanıza gerek kalmadan rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pasta, hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bu lezzeti mutlaka denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Kuru İncirli Karamelli Pasta Malzemeleri
Muhallebisi İçin Malzemeler
Tabanı İçin Malzemeler
Karamelli Şerbet Malzemeleri
Kuru İncirli Karamelli Pasta Nasıl Yapılır? Pastamızı yapmak için ilk olarak pandispanya kekini hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt, yağ ve portakal kabuğunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız ve hafif un serpiştirdiğimiz kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kuru incirlerimizi doğramaya başlıyoruz. Daha sonra keki tepsiden çıkarıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Bir teflon tencereye karamelli şerbet için 1,5 çay bardağı şekeri alıp erimesini sağlıyoruz. İyice eridikten sonra üzerine soğuk suyu yavaşça ekliyoruz ve ardından limonun suyunu sıkıp cıvık bir şerbet elde ediyoruz. Şerbetin altını kapatıp kuru incirlerimizi içine atıp birkaç saniye beklettikten sonra, kuru incirleri kevgirle şerbetten çıkarıyoruz ve cevizleri ekleyip yağladığımız tepsinin dibine seriyoruz. Kuru incir ve ceviz karışımını tepsiye aldıktan sonra, muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için yağ dışındaki tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Pişen ve koyu kıvam alan muhallebiye tereyağını ekleyip mikser yardımıyla yağın tüm muhallebiye karışmasını sağlıyoruz. Muhallebi daha soğumadan, yani sıcakken, tepsi içindeki kuru incir ceviz karışımının üzerine döküyoruz. Pişirdiğimiz keki de muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tepsiye alıyoruz. Kekin pek çok kısmını kürdan yardımıyla delerek muhallebinin iç kısımlarına kadar işlemesini sağlıyoruz ve kekin üzerine iyice bastırıyoruz. Daha sonra kalan şerbeti keke döküyoruz. Kekimiz tüm şerbeti çektiğinde pasta hemen hemen hazır hale gelecektir. Şerbeti çeken pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz ve beklettiğimiz pastayı başka bir tepsi yardımıyla ters çeviriyoruz. Daha sonra dilimleyerek pastamızı servis ediyoruz. |